Recept på ny variant av cocosbollar!


I bland är jag inte som andra det inser jag, men vem strävar efter det! Efter en lång dag och helt utpumpad så ställde jag mig och bakade. På något sätt så rensar det hjärnan och det blir en avkoppling.

Recept spritsade cocosbollar på smörgåsrån

1 äggvita

4,5 dl strösocker

0,75 siktat florsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 msk gelatinpulver

1,5 dl kokande vatten

Garnering

100 gram mörk choklad

50 gram cocosfett

cocos

Häll kallt vatten, strösocker, äggvita och florsocker i en skål. Börja blanda ingredienserna.

Koka upp 1,5 dl vatten och vispa ner gelantinpulver med en handvisp så det löser sig fint.

Sätt sedan på matberedaren på fullfart och häll en jämn stråle av det varma vattnet du just blandat med gelantingpulver och låt det vispa tills det blir vitt och fluffigt och riktigt fast.

Stansa sedan ut runda smörgåsrån, jag gjorde det med hjälp av en lagom stor konservburk. Lägg sedan ett smörpapper och sätta alla små rån på. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut lagom höga cocosbollar. Ställ sedan in dom i kylen i ca 2 timmar.

Smält chokladen i micron, och smält cocosfett på spisen, rör i hop noggrant så att de är väl blandade. Häll chokladen på en tallrik och gör likadant med cocos och sedan är det bara att rulla och ställa på en tallrik och sätta in i kylen en stund så dom stelnar.

Om ni vill göra den enklare varianten av cocos bollar så hittar ni receptet HÄR

Den härliga fluffiga smeten som skall vispas tills det går att vända på skålen utan att det rinner ut!

Fyllde sedan smeten i en sprits och spritsade ut på de små runda smörgåsrånen. Sedan in i kylen i två timmar medans jag bakade vaniljbullar och sockerkaka!

Sedan smälte jag mörk choklad och blandade i lite cocosfett för att få en mer rinnande konsistens. Hällde upp chokladen på en vanlig mattallrik och likadant med cocos och sedan rullade jag dom först i choklad och ett antal även i cocos! Voila!

Roligt lördagsgodis! Eller varför inte övveraska arbetskamraterna med hemmagjorda cocosbollar! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.