I dag kände jag för en räksmörgås till lunch så jag tog jag beslutet att göra mina egna räksmörgåsar.
Jag använde Hönö Tekaka som bas. Jag gjorde det också väldigt enkelt för mig och provade handskalade räkor Från Feldt´s i Smögen som fanns i små hinkar med färdigskalade räkor. Hinken var på ett kilo och räkorna var på totalt 500 gram skalade räkor. Jag uppskattar att det räcker till 4 färdiga smörgåsar.

Skivade äggen och lade en klick med äkta majonäs. Även en liten cirkel med majonäs där jag lade räkorna så dom sitter fast!

Sedan skar jag ut citronen från en citronskiva så att man lättare kunde både äta både citronen och ta lite citronsaft över räkorna!

Toppade med dill! Egenodlad så klart!

Det tog mig ca 15 minuter att koka två ägg och göra färdigt smörgåsarna. Nu är jag dessutom tvugnen att äta ytterligare en smörgås inom kort. 🙂
Det jag måste tipsa er om är det som jag initialt var lite orolig för var att räkorna inte skulle kännas färska, men dom var så goda. Om jag inte vetat bättre eller gjort dom själv så hade jag trott att det var färska räkor! Betyg 10 av 10 möjliga.
Det får bli dagens lilla mat-tips. Snabb mat när den är som bäst!! 🙂 🙂