Hallongrottor i mini-muffinsformar!


I går blev det även bak av hallongrottor. Det är så himla enkelt och går så snabbt. Stefan gillar att ha något till fikat och nu när han bygger så mycket på dagarna så vill jag försöka se till att han har något gott när han kommer in från det kyliga vädret.

Jag använder alltid en sådan där Hallonsylt Squeeze, det gör det om möjligt ännu enklare att få exakt rätt mängd hallonsylt i en liten håla som man gör med fingret!

Recept hallongrottor, 30 stycken

4 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

200 gram kylskåpskallt smör.

Fyllning

Hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl.

Tillsätt det kalla smöret som du delat i flera mindre bitar

Nyp ihop degen eller använd din matberedare vilket går lika bra

Forma degen till två rullar. Dela rullarna i lika stora skivor och rulla till en boll. Lägg varje boll i en liten mini-muffinsform.

Själv brukar jag göra degen i matberedaren och delar sedan degen i två delar. Gör två rullar som är ca 3 cm i diameter och sedan skivar jag upp den i lika stora delar och rullar varje del till en rund boll och lägger i formen.

Sedan trycker jag till en liten håla med fingret som jag fyller med hallonsylt, men inte för fullt för då rinner det över och det är inte tanken om man vill ha snygga hallongrottor, och det vill man gärna!

Sedan sätter jag in dom i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills dom får fin färg.

Så nu finns det lite gott till fikat, det hjälper dessvärre inte mig för jag får inte smaka. Dessutom har jag gjort massor av Krokofanter till Stefan och receptet hittar ni från gårdagen. 🙂

Ha en fin måndag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.