Hur man gör egna brödkrutonger! 1 kommentar


Det är detaljerna som gör helheten heter det! Det är verkligen sant. Det spelar ingen roll om det handlar om inredning, mat, trädgård eller byggnation, eller vad det vara månde! Vad man än gör så är det detaljerna som gör det där lilla extra. I dag tänkte jag därför tipsa er om en sådan detalj, nämligen hur man gör sina egna brödkrutonger. Till lunchen idag fixade jag en sallad med brödkrutonger som tillbehör.

Hemmagjorda brödkrutonger
Hur man gör egna brödkrutonger

Brödkrutonger är en sådan där produkt som är ganska dyr att köpa och det blir alltid över och så sparar man påsen med brödkrutonger för att nästa gång upptäcka att dom för länge sedan passerat ”bäst före datum”. Har brödkrutongerna inte passerat det datumet är dom ändå sega och inte alls lika goda längre.

Gör dina egna brödkrutonger

Så mitt superenkla tips är att aldrig köpa brödkrutonger utan alltid göra dom själv. Det finna alla skäl i världen. Det är enkelt, det går fort och man behöver inte ens ha färskt börd hemma. Snarare är den en fördel om det är några dagar gammalt. Kanske har man till och med formfranska i frysen som är färdigskivad. Det är det perfekta grunden till brödkrutonger.

Vad skall man använda för bröd till brödkrutonger

I dag hade jag ingen formfranska men däremot en skogaholmslimpa. Jag tog tre skivor (lagom för 2-3 personer). Behöll kanterna för det gör jag alltid det blir både godare och tillför det där lilla extra i utseendet. Skar det i tärningar.

Brödkrutonger
Det perfekta bördet är formfranska men det går lika bra med skogaholmslimpa.

Man tar helt enkelt det bröd man har hemma! I dag blev det skogaholmslimpa!

Tärna brödet

Rosta brödkrutongerna i en torr stekpanna

Ta sedan fram en stekpanna och lägg i alla brödtärningarna precis som dom är. Stekpannan skall vara helt torr efter som dom skall rostas. Dra på värmen på högsta och dra sedan ner den succesivt. När brödkrutongerna nästan är klara så salta och krydda. Jag brukar krydda med en favoritkrydda och det är vitlökspeppar. Den blir supergod tillsammans med lite salt.

Brödkrutongerna rostar man i en helt torr stekpanna!

Jag serverade sedan brödkrutongerna i en skål vid sidan om salladen! Det gjorde det lilla extra till salladen. Salladen var så klart gjort i vår hydroponiska odling och just nu växer det så mycket att vi inte hinner äta i samma takt!

Hemmagjorda brödkrutonger
Ett härligt dukat bord med sallad och brödkrutonger!

En härlig lördag helt enkelt! Hoppas ni får en fortsatt fin lördag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Hur man gör egna brödkrutonger!