Klassiska croissants i Airfryer!


I går kom jag över något som jag bara måste dela med mig av. I bland stannar jag till och tittar på hyllan i mataffären med lite roliga produkter från olika länder. Då hittade jag en burk med något som kallades för Daneroller Classic Croissants! Var bara tvungen att köpa och testa att göra klassiska croissants i Airfryer! Man kan så klart även göra det i ugnen. Men just nu håller jag på att utforska allt roligt man kan göra i sin Airfryer!

Klassiska croissants i Airfryer!
Klassiska croissants i Airfryer!

Croissants fyllda med Nutella

Jag öppnade burken med deg, enligt beskrivning. Tro det eller ej, men även degen var redan tillskuren. Det här måste jag ta med i husbilen nästa gång. Jag tog fram min stora burk med Nutella. Fyllde Croissanterna med 1 tsk Nutella var! Det blev perfekt. Inte för mycket och inte för lite!

Jag är själv väldigt förvånad över det perfekta resultatet. Min Airfryer överraskar mig gång efter annan. När vi köpte Airfryern var det framför allt för att ha med i husbilen och det var verkligen ett perfekt köp. Vi använder den till allt möjligt och dessutom drar den mindre energi än vad det gör om man skall sätta på ungen. När man använder ugnen så måste man först värma upp den och sedan tar det längre tid i ugnen. Så ur en energi synvinkel så är det en väldigt bra produkt.

Klassiska croissants

Jag gjorde Croissants både med Nutella men även helt naturella Croissants. Dom blev supergoda dom också! Här nedan ser ni hur burken med deg ser ut.

Croissants med Nutella

Gör så här:

Ta ut degen ur burken enligt beskrivning. Rulla ut och på bakplåtspapper. Skär längs de redan för för-preparerade spåren. Om du vill ha Nutella i så lägger du max en tesked där croissant degen är som bredast och sedan rullar du den mot spetsen så den får sitt klassiska utseende. Klipp ett bakplåtspapper i fyra lika stora delar och lyft över de färdiga Croissanterna på och pensla sedan med uppvispat ägg.

Degen rullas ut
Färdigskuren deg till Croissanter

Sätt Airfryern på bakning, med en temperatur på 150 grader. Jag bakade mina i exakt 13 minuter och det blev perfekt. Tänk att kunna göra klassiska Croissants i Airfryer till frukost för att lyxa till det i bland.

Färdiga Croissanter
Färdiga Croissanter

Detta måste ni prova. Dom blev helt perfekta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.