Portionspajer med björnbär!


Nu tänkte jag bara tipsa er om det som jag brukar fixa när vi har middag på helgerna nämligen portionspajer. Då blir det en avsedd mängd redan från början och man kan inte ta om. Vilket är bra om man skall försöka att både äta gott men också tänka på vad man stoppar i sig!

Portionspajer med björnbär, 2 st

1 -1,25 dl björnbär till varje portion (fyll bär upp till kanten)

0,5 dl strösocker

2 msk potatismjöl

Smuldeg

50 gram smör

1 dl vetemjöl

1 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rör i hop smör, vetemjöl och socker till en smuldeg. Häll upp björnbär i två små eldfasta formar. Strö först över en msk potatismjöl över varje portion och fördela därefter sockret.

Strö över smulorna över bären och sätt in i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills smuldegen börjar få färg.

För enkelhetens skull har jag alltid marsansås hemma jag vispar med lättmjölk och ställer in i kylen. Sedan serverar jag pajen med en Espressokopp fylld med 1 dl vaniljsås. Sedan kan man ta en sked av pajen och doppa i vaniljsåsen.

Serveras med starkt kaffe!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.