Rabarberpaj måste vara vårens bästa dessert!


Finns det något godare än rabarberpaj. Rabarberpaj måste vara vårens bästa dessert alla kategorier! När rabarberna börjar växa på våren, så längtar jag att får göra den där allra första rabarberpajen. Rabarber råkar vara en av de första växter som startar växa tidigt på våren när det fortfarande är ganska kyligt ute! I dag har jag gjort en rabarberpaj på just dom där första rabarberna.

Rabarberpaj måste vara vårens bästa dessert!
Rabarberpaj måste vara vårens bästa dessert!

Jag gjorde en klassisk rabarberpaj och det är det jag oftast gör för att det är så fantasiskt gott. Dessutom är det både enkelt och går jättesnabbt. Jag gör min rabarberpaj så här.

Klassisk Rabarberpaj med smuldeg

6 stora rabarber ca 1,5 kg

2,5 – 3 dl strösocker (rabarber kräver mer socker)

2 msk potatismjö

Smuldeg

200 gram smör

4 dl vetemjöl

6 msk strösocker

Gör så här

Börja med att skala av det tunna skalet rabarbern har. Skär sedan i smala skivor ca 0,5 cm. Lägg alla rabarber i en smörad ungsfast form. Strö strösocker och potatismjöl över rabarberna jämt fördelat.

Smuldegen kan du göra antingen i en matberedare eller för hand. Lägg i samtliga ingredienser och arbeta ihop till en smuldeg. jag brukar dela smöret i kuber. Strö degen över rabarberna och sätt in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. Om ovansidan på pajen får färg innan den är klar så lägg över en folie. Känn med en gaffel så att rabarberna är mjuka innan du tar ut den ur ugnen.

Jag tycker att marsansås är det godaste. Men man kan så klart gör sin egen vaniljsås eller köpa färdig att vispa upp. Mums!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.