Recept på Pavlova med skivade jordgubbar


I går fixade jag middag och dukade fint i oragneriet. Utöver middagen som blev en fiskgratäng. Receptet hittar ni HÄR, så fixade jag dessutom en dessert. Här kommer mitt recept på Pavlova med skivade jordgubbar och lemoncurd! Pavlova är en väldigt enkel dessert att göra och kräver i princip inga förberedelse förutom att man bör ha maränger hemma.

Recept på Pavlova med skivade jordgubbar
Recept på Pavlova med skivade jordgubbar

I går var det Valborgsmässoafton och jag bestämde mig för att fixa lite extra och dukade i orangeriet och där intogs även kaffe med dessert!

Recept på Pavlova med skivade jordgubbar

Pavlova med färska jordgubbar och lemoncurd

2 Marängbottnar

2 dl Lemoncurd

4 dl vispad grädde

Så här gör man Pavlova

Lägg ut den första marängbotten och bre ett tunt lager med lemoncurd. Bre därefter på vispad grädde och lägg ett jämnt lager av färska skivade jordgubbar. Upprepa samma sak på nästa lager och bre ett lager med lemoncurd på marängbotten. Lägg resterande grädde ovanpå och försök täcka kanterna med grädde. Lägg sedan alla skivade jordgubbar ovanpå. Ställ in i kylen och servera till kaffet.

Den blev väldigt god och fräsch! Det går så klart byta ut mot alla typer av bär och frukt som man tycker om. Pavlova är en riktig sommardessert och ser ut som en härlig tårta, men man kan också göra det med små märänger. Då är det fint att breda ut det på en avlångt fat ock lägga grädde och bär av olika slag över alltsammans. Fantastin är det som sätter gränsen som vanligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.