Recept på världens godaste kola- och chokladgrottor


I dag tänke jag ge er ett enkelt recept på världens godaste kola- och chokladgrottor. Superenkla att göra och om möjligt ännu godare än enkla! Gillar man hallongrottor så kommer man älska detta.

Underbara Kola- och chokladgrottor toppade med flingsalt

Detta är en perfekt kaka till en kopp kaffe! Förvaras bäst i kylen! Kakorna tar kanske 30 minuter att baka. När du lagt på chokladen kan du ställa in dom direkt i kylen och sätta på kaffet!

Kola- och Chokladgrottor

125 gram smör

1,5 dl Farinsocker

1 dl Strösocker

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk vanlijsocker

0,5 tsk salt + flingsalt till dekor

Fyllning

Dulche de Leche (Karamelliserad mjölk på burk)

100 gram 70% choklad

Flingsalt som dekor

Gör så här

Börja med att ta fram smör så att det blir rumsvarmt. Blanda smör, socker och farinsocker till en smet i en matberedare med degblandaren.

Byt därefter degblandare till visp i matberedaren. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och salt och rör om ordentligt så att det fördelar sig jämt i smeten.

Tillsätt sedan ägget så att degen precis går ihop. Tillsätt därefter vetemjöl och gör samma sak.

Jag använder aluminiumformar från Toppits med 30 st/ förpackning. Rulla 14 bollar av degen ovan. Lägg sedan en boll i varje aluminiumform och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills dom fått lite färg.

Låt sedan kakorna svalna i 5 minuter på plåten och tryck sedan ner varje kaka med t e x ett mått för en matsked så att det får en fördjupning.

Fyll fördjupningen nästan ända upp till kanten på kakan med Dulce de Leche. Låt därefter kakorna svalna helt.

Smält mörk choklad och täck all kola med så att bara själva kanten på kakan syns! Nu är dina Kola- och Chokladgrottor klara. Toppa med flingsalt och ställ in dom i kylen och sätt på en kopp kaffe och njut i eftermiddag.

Ställ in dom i kylen eller frysen om du vill att dom skall stelna snabbt. Sedan är det bara att provsmaka!

Ni måste prova att göra dessa! Dom blir så goda! Dom kan med fördel förvaras i kylen under åtminstone 1,5 månad. Perfekt att ha att bjuda på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.