Recept på världens godaste fröknäcke


I går blev verkligen en perfekt dag. Jag hann med allt jag skulle och hann till och med träna som jag satt upp i min plan.

När jag kom hem kände jag mig full av energi och ställde mig och bakade fröknäcke. Perfekt mellanmål nu när jag skall skärpa mig på flera plan. Perfekt när man som jag blir sugen på något som är lite salt och så har man perfekt bakat fröknäcke i en burk!

Fröknäcke är verkligen superenkelt att göra. Börja med att sätta ungen på 150 grader om du har en vanlig ugn och 135 grader om du har en varmluftsugn. Fördelen med varmluftsugnen är att man kan sätta in alla tre plåtarna samtidigt. Jag brukar alternera de tre plåtarna så alla får vara överst lika länge!

Ingredienser för 3 plåter fröknäcke

2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl sesamfrö
1 dl linfrö
4 dl durumvetemiöl
1 dl rapsolja
4 dl hett vatten
Flingsalt efter smak


Gör så här:

Sätt på ugnen enlig ovan. Blanda alla ingredienser och rör runt i kärlet så alla frön fördelas jämt.

Dela upp degen i tre lika stora högar och lägg varje deg på varsitt bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut smeten så tunnt det går. Jag brukar både trycka med händerna och använda en brödkavel tills det är jämt fördelat över hela bakplåtspappret.

När du gjord det så strör du flingsalt över och tar en kniv och gör skåror i där du vill kunna bryta brödet när det är klart.

Skjuts in i ugnen i minst 60 minuter.

När du tar ut brödet så bryter du det direkt och försök att lägga det på ett galler så det svalnar!

Perfekt mellanmål är en skiva förkänäcke med ett skiva ägg på. Perfekt mellanmål.

Prova, jag garanterar att ni kommer hitta en ny favorit!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.