Tårtan jag visade i förra inlägget blir till min jul! 1 kommentar


Varje år så gör jag någon form av jultårta. Tårtan jag visade i förra inlägget blir till min jul. Jag brukar varva lite grand mellan denna klassiska tårta eller en rulltårta med Mascarponefyllning med lemoncurd som jag sedan dekorerar med marsipantomtar vid själva serveringen. Själva tanken är att tårtan inte skall vara för mastig till jul när man äter så mycket annat gott.

En helt vanlig men färgglad tårta

I år har jag betsämt mig för att göra en ”vanlig jultårta” med bananer, grädde och non-stop och marsipantomtar. Min vana trogen, eftersom jag aldrig någonsin har pyntat i tranditionella färgerna rött och vitt till jul, så blir även tårtan en färggrann jultårta. Jag önskar att jag kunde hitta rosa marsipantomtar också. Det är det enda som är lite trist, att allt annat går att få i andra färger men till jul skall det banne mig ALLT vara i rött och vitt. Ofta tar dom bort fina saker som stearinljus i andra färger. Jag brukar köpa på mig av bland annat ljus så jag har i ljuslila, rosa, ljusgrönt och alla färger jag önskar. Så jag har ett helt litet lager! Jag kan nämligen inte leva utan färg.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jultarta-1-1024x685.jpg
Tårtan jag visade i förra inlägget blir till min jul!

Rosa tårtfat och tårtpapper som blir en pefekt inramning. Så här kommer receptet på min enkla banantårta men ack så god!

Banantårta med non-stop och marsipantomtar till jul

Först mosar jag bananer och blandar med lite grädde och brer ut på samtliga lager. Räkna med 2 mosade bananer per lager och sedan lite till dekoration. Även det översta lagret skall ha bananmos. När man sedan brer på grädde överst så ser man till att göra det försiktigt så inte bananerna lyser igenom!

Förra året hade dom till min stora förtjusning Non-Stop där dom äntligen tagit bort dom tråkiga bruna och röda. I stället var det gula, lila, ljusgröna och rosa. Jag hoppas verkligen det inte bara är en jul-edition. Sedan blir det massor av härliga marsipantomtar så att ingen behöver slåss om just marsipanfigurerna. Ingen skall bli utan marsipanfigur!

Att hålla på och fixa med sådant här är det som jag bara älskar! Kan liksom inte få nog. Om jag hade all tid i världen skulle jag bara göra fina saker hela dagarna! Blir man inte glad av denna tårtan!?

Jag vet att vi tyckte den här tårtan blev väldigt god förra året för den blir inte så mastig. Man kan självklart byta ut bananer mot till exempel jordgubbar eller annan frukt man tycker om.

Jag känner mig nöjd med både utseende och smak.

En del av att baka till fikat är att förgylla själva bordet med något vackert. Jag tycker denna tårtan verkligen gör en både glad och förväntansfull. Att bara njuta av att titta på tårtan är också härligt. Man behöver inte göra det svårt utan enkelhet är bra!

Önskar er alla en underbar eftermiddag och kväll!!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Tårtan jag visade i förra inlägget blir till min jul!