Jag har en favoritdessert alla kategorier som jag aldrig någonsin kan få nog av och det är marängsviss! Varje nyår gör jag den och kommer troligen alltid att göra den! JAG ÄLSKAR marängsviss.
Det finns dom som gör marängsviss med glass i men det är helt fel, det är något helt annat det är glass med maränger! I min familj har vi gjort denna marängsviss sedan jag var liten! Supergott med en espresso och en bit av marängsviss som smälter i munnen. En marängsviss måste få ett antal timmar på sig att lösa upp lite av marängerna det är då den blir som godast och det är det som är hela knepet. Minst 4 timmar i kylen annars blir den inte ens hälften så god! Perfekt att förbereda i god tid. Jag brukar göra min på förmiddagen och då är den lagom till middagdessert!

Recept: Äkta Marängsviss 6 personer
120 g maränger (1 påse)
3 dl vispgärdde
2 bananer
120 g o´hoy chokladsås (ca 1/3 tub)
Jag börjar med att lägga ut marängerna på en tallrik och sedan varvar jag med lite grädde på detta lager, ett antal bananskivor (ett 10-tal) och överst lite chokladsås. Detta blir sedan perfekt för att nästa lager skall ”limma fast” och på detta sätt bygger jag ett torn och varvar hela tiden maränger, grädde, bananskivor och chokladsås. Toppen avslutar jag bra med en maräng!

När tornet är färdigt så skall hela tornet täckas med grädde. Jag dekorerar sedan hela skapelsen med de bananskivor som är över och sist men inte minst ringlar jag chokladsås över. Sist av allt lägger jag en hel hög med chokladsås på toppen av marängsvissen som sedan får rinna ner lite lagom fint i kylen där det skall stå i minst 4 timmar. Perfekt att förbereda redan tidigt!
Sedan när det är dagt för servering så kan man naturligtvis dekorera med bär eller ätbara blomblad. Bara fantasin som sätter gränser där!
