Mitt fokus på träning och mat! 1 kommentar


När man väl bestämt sig för att lägga den del av fokus på träning och mat, då blir det plötsligt inte så svårt längre. Det handlar i mångt och mycket verkligen om att ha bestämt sig. Att bestämma sig handlar om att vara klar över var man är på väg och varför. Det handlar också om att säga NEJ till vad man bjuds på och att istället göra egna val. Det är när vi gör egna val som vi verkligen visar oss själva vad vi bestämt oss för, och jag tror att just det är nyckeln. Det handlar om vad vi själva vill! Om man sagt nej en eller ett par gånger så stärks man av det. Att stärka sig själv är bra för det fortsatta fokus vi skall lägga!

Att vara konsekvent och stärka sig själv

Hur gör man då för att hålla sig konsekvent. Jag tror att man skall fokusera på dagens framsteg i början och inte försöka stressa fram. Se till att få rutinerna att fungera. Resonera med dig själv ”när du inte känner för att träna” och se till att istället bara få det gjort. Sluta försök komma undan. Du gör detta för dig. I så fall tänk på konsekvenserna och hur nöjd du är med dom om du inte går ner- eller upp i vikt som du planerat.

Låt oss vara överens om att vi alltid kommer ha någon svacka. Planen är också till för att försöka minimera svackor. Det är därför planen om vad vi skall äta när är så otroligt viktig. Jag har alltid 3-4 kokta ägg i kylen och en burk med hembakat fröknäcke. Får jag ett sug av någonting så är dett ägg och en skiva med fröknäcke mycket bättre än något annat.

Det är också därför jag försökt blanda mina mellanmål. Mitt mellanmål med valnötter som ni hittar HÄR, är ett sådant som ger det där lilla söta som man i bland längtar efter och sedan mina fröknäcke som är salta som också är det som jag längtar efter mer än sött. Recept på fröknäcke hittar ni HÄR

Att utmana sig själv med att min sambo tar en kaka som jag bakat när vi skall ta en kopp kaffe, och jag själv får ett fröknäcke med ett ägg. Det är också en viktig det. Det över upp min känsla av varför jag gör det här och att jag kan stå emot! Han frågar mig ”vill du ha en glass” och jag svara ”NEJ tack”.

Låt vågen bli din bästa vän

För mig är vågen verkligen min bästa vän. Den visar mig vägen om min plan håller och den på samma gång stärker mig i att jag är på rätt väg. Detta är oberoende om du vill gå upp eller ner i vikt. Har du ingen kontroll om var du befinner dig med avseende på gårdagens intag. Hur skall du då veta om din plan är rätt eller behöver justeras. Jag förstår inte varför man skall köra på känn, bara för att många har fått för sig att man INTE skall ställa sig på vågen dagligen om ens alls! I så fall är det inte så konstigt om dessa personer inte har kontroll på sin vikt.

Att titta sig i spegeln och ha ögonmått är bara dumheter. Det fungerar inte alls! Sluta istället att titta dig i spegeln och använd ren och skär fakta, VÅGEN! Jag har skrivit ett inlägg om just låta vågen bli din bästa vän HÄR om du inte läst det så gör det!

I går hade jag inte fått till tillräckligt med träning. Det gjorde att jag snabbt bytte om innan middagen och tog en löptur på 30 minuter!

Som ett annat exempel, när jag var på konferens och kom upp till frukostbuffén så är känslan att man vill ta av allt. Jag tog lite äggröra, två kokta ägg och ett hårt bröd utan smör tillsammans med kaffe! Valen vi gör även när överflöd bjuds!

Hoppas ni får en bra söndag. Själv skall jag ut på promenad nu för just nu så regnar det inte så jag får väl passa på!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Mitt fokus på träning och mat!