Till nyår vill vi ha sockrade glaskanter!


Det finns väl inget festligare än att göra sockrade- eller frostade glas. Till nyår vill vi ha sockrade glaskanter för det gör det hela så mycket festligare. Jag brukar till och med sockra glasen till förrätt som Räkcocktail som ni hittar recept på HÄR. Just därför att det blir lite extra festligt. Jag färgar dessutom strösockret innan. Det är superenkelt och tar bara ca 1 minut extra!

Till nyår vill vi ha sockrade glaskanter!

Hur man gör sockrade glaskanter

Du behöver;

Strösocker

Karamellfärg

Citron

Gör så här

Om man vill färga sockret så häller man ca 2 dl strösocker i en helt vanlig plast- eller fryspåse. Tag några droppar av karamellfärg rakt ner på sockret. Skaka påsen så att färgen fördelar sig jämt. Det går väldigt snabbt! Vill man ha starkare färg så tillsätter man bara några droppar till efter hand tills man får den färgen man vill ha. Jag brukar mestadels använda röd karamellfärg och tar lite mindre antal droppar så att det i stället blir rosa.

Töm upp sockret i en skål så att du kan vända glasen upp och ned i skålen.

Dela en citron på mitten och gnid ytan på citronen mot kanten på glaset. Om du vill att sockret skall fastna lite på kanten ned, så gnider du även in lite citron även där. Precis när du gnidit ytan med citron på glaset så vänder du det upp och ner i sockret och snurrar något varv. Sedan vänder du upp det igen! Voila! Fina sockrade glas!

Till nyår vill vi ha sockrade glaskanter!

Nu kan festen börja! Hoppas ni får en fin Nyår och tänk på att detta kan ni göra i förväg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.