Engelskt Afternoon Tea i miniformat!


I går kväll fick jag ett sådant där ryck. En idé om att göra ett Engelskt Afternoon Tea i miniformat med lite gulliga mini-scones och mini-muffins med glasyr. Jag stökade ner köket fullständigt för detta Afternoon Tea i miniformat, men roligt hade jag! Resultatet ser ni här nedan.

Jag fick användning av min muffinsplåt som jag köpte häromdagen genom att göra minimuffins. De blev riktigt goda!

Engelskt Afternoon Tea Party på mitt vis

Så här blev det i alla fall. Jag ropade på Stefan som höll på att mura upp grunden för den öppna spisen i vår utbyggnad. Han testar rökkanaler och annat. Han blev nog mest förbluffad över mitt lilla Engelska Afternoon Tea Party!

Jag gjorde små mini-muffins med chokladkräm med kaffe och med lite strössel för att se extra fina ut!

Jag gjorde små mini-scones och dom med florsocker på är fyllda med choklad! Ni hittar mitt recept på mini-scones HÄR. Mini-scones är en förutsättning för ett Engelskt Afternoon Tea party om ni frågar mig.

Egengjord marmelad till Engelsk Afternoon Tea

Sedan hade jag mina tre sorters egentillverkade marmelad, apelsinmarmelad, blåbärsmarmelad, och rabarbermarmelad. Stefans favorit är apelsinmarmeladen, medan min favoirt är rabarbermarmelad fast blåbären är fantasiskt god konstaterade vi båda två!

Jag skall ge er mitt recept på mini små mini-muffins med topping det kommer i ett inlägg alldeles strax! Dom blev helt ljuvliga!

Det är så klart extra roligt att kunna duka upp tre sorter av egen marmelad! Fattar inte varför jag inte gjort marmelad innan, jag har faktistk aldrig gjort det tidigare men jag tog min mammas recept! Det blev topppen!

Älskar mitt rosa kakfat i våningar. Det är så roligt att duka med! Allting blir fint!

Någon där bakom kakfaten som är med på noterna! Det serverades även Brieost och korv till mini-sconesen.

I dag skall jag nog ägna mig åt trädgården, och att städa upp efter mig själv i köket. För sanningen är den att diskmaskinen hann liksom inte med i går!

Hoppas ni får en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.