Mini-scones och tre sorters marmelad! 1 kommentar


Jag ville så gärna göra sådana där mini-scones som man får när man går på Engelsk Afternoon Tea så jag bestämde mig för att göra det i dag! Att sedan kunna bjuda på mini-scones med 3 sorters egen tillverkad marmelad känns extra lyxigt.

Den första marmeladen jag gjorde var apelsinmarmelad med citron och lime och den hittar ni receptet till HÄR. Sedan gjorde jag även blåbärsmarmelad för jag är så förtjust i dessa lite söta marmelader. Den skall jag ge er receptet på senare. I dag har jag även gjort rabarbermarmelad med ingefära som blev helt underbar och receptet hittar ni HÄR

Efter all denna marmelad ville jag göra sådana där söta som mini-scones Mycket roligare än att göra vanliga scones.

Jag ville få sconesen så där fina dom är när man går på Afternoon Tea och därför åkte jag i väg och handlade en plåt för mini-muffins. Sconesen bakade jag sedan direkt i mini-muffinsplåt utan några formar. Jag räknade ut att om jag gjorde dom lite för stora så skulle dom pösa över så där så att dom ser ut som kock-mössor. Sconesen blev helt perfekta! Stefan fick en liten förmiddags fika med mini-scones med nygjord apelsinmarmelad! Det är därför jag bara har 4 små scones kvar på bilderna. Stefan slukade dom andra 8! Det måste ändå vara ett gott betyg!

Mini-Scones, ca 12 stycken

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

50 gram smör

2 dl gräddfil

1 msk mjölk

1 ägg (till pensling)

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg ner smöret i mindre bitar och arbeta samman till sen smulig deg. Tillsätt därefter gräddfilen och mjölk och rör till en fin deg.

Endast fyra kvar då Stefan ätit upp alla Sconesen

Rulla degen i 12 lika stora bollar. Lägg bollarna direkt i en mini-muffinsplåt. Pensla bolarna som skall bli scones med uppvispat ägg. Grädda sconesen på 225 grader i ca 15 minuter i mitten av ugnen.

Detta är ett sådant där ögonblick när du kommer bli mer populär än du räknat med! Lita på mig! Så nu kan du bjuda till Engelskt Afternoon Tea.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Mini-scones och tre sorters marmelad!