Att göra egna cocosbollar är verkigen superenkelt! Här kommer ett enkelt recept på cocosbollar som man inte kan motstå!
Jag som är född i Mariestad och som åt cocosbollar från Klings Glass som lördagsgodis vet hur en god cocosboll skall smaka. Här kommer mitt recept på cocosbollar. Detta är ett superenkelt recept som går hem hos både barn och vuxna! Roligt att överraska med i kväll kanske!


Recept cocosbollar i långpanna
1 äggvita
4,5 dl strösocker
0,75 siktat florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokande vatten
Garnering
4 dl cocos
2 msk ögonkakao
2 tsk vaniljsocker
Du gör cocosbollar så här:
Häll kallt vatten, strösocker, äggvita och florsocker i en skål. Börja blanda ingredienserna.
Koka upp 1,5 dl vatten och vispa ner gelantinpulver med en handvisp så det löser sig fint.
Sätt sedan på matberedaren på fullfart och häll en jämn stråle av det varma vattnet du just blandat med gelantingpulver och låt det vispa tills det blir vitt och fluffigt och riktigt fast.
Lägg sedan ett smörpapper i en form som är ca 15x25cm (tag större form om du inte vill ha dom så höga). Strö ut cocosblandningen i ett jämt lager på botten och spara resterande till att strö cocosblandning även på ovansidan. När cocosbollarna är klara skall du rulla dom i blandningen när du skär upp dom så alla sidor blir likadana.
Ställ den formen i kylen i 2 timmar. Ta ut formen och skär upp dom i lagom stora bitar. Rulla även sidorna i cocosblandningen så ser det riktigt proffsigt ut!


Dessa cocosbollar blir verkligen supergoda och om du vill ta dom till nästa steg så kan du göra så HÄR nästa gång!

Ha en fin fortsatt dag och hoppas att du gillar mitt cocosbollar-tips!
Pingback: Påsktårta med marängvisp och kycklingar - pretty home blog