Överraskningsbaka!


I dag gick jag upp tidigt, och smög mig ut ur sovrummet med en vovve under varje arm! Vovvarna var superglada och viftade på svansarna medans jag bar dom ner som ett litet paket under var arm! Allt för att inte väcka Stefan.

Så här trött var Fonzen efter sin första tur ute och kissa! 🙂 🙂 Han bara lade sig platt fall! 🙂

Stefan har nämligen lyckats med konststycket att äta upp varenda vaniljbulle jag bakade förra söndagen på 4 dagar, för han tyckte dom var så goda! Han frågade mig flera gånger i både förgår och i går om jag inte ”snälla Berith kan du inte baka vaniljbullar”. Så idag smög jag upp lite extra tidigt och förberedde en dubbel sats med vaniljbullar, allting fanns hemma då min plan var att baka nya under helgen, men inget jag sagt till Stefan!

Så först gjorde jag degen och lät den jäsa under tiden jag tog min morgon kaffe och sedan förvandlade jag min gigansiska deg till fyllda kardemummabullar med vanilj! Vad gör man inte för att överraska och göra någon glad! 🙂

Det blev en deg på sammanlagt 100 gram jäst.

Mitt recept på dessa fantastiska bullar hittar ni HÄR.

Det är väldigt roligt när man bakar och någon älskar det man gör. Jag skall tillägga att han även ätit upp en hel plåt med kärleksmums!

 

Jag vet i alla fall vad jag skall baka nästa gång när det är min tur att ta med fika till jobbet. Det får bli en omgång rykande färska vaniljbullar!

Jag frös in alla bullar och dom smakar gudomligt när man tagit ut dom ur frysen och jag gör dom helt klara med strösocker och allt och fryser sedan in dom i lagom stora påsar!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.