Hur tränar jag och hur skall man tänka!


Jag vet att många är ovana vid gym och fria vikter. Men jag vill ändå slå ett slag för det och rekommenderar er att komma i väg till gymmet. Försök att åtminstone träna på gymmet 3 ggr i veckan. Är ni helt ovana så räcker 2-3 ggr som max under de första 2-3 månaderna och ni kan träna enligt mitt basprogram som ni hittar HÄR.

Se bara till att ni får hjälp med instruktion från en instruktör på gymmet som går igenom övningarna med er så ni vet hur dom skall utföras. Det är viktigt så ni inte felbelastar. Sedan kör ni på med basprogrammet i 2-3 månader 2-3 ggr i veckan och när ni är färdiga så går ni över till mitt 2-split program HÄR.

IMG_9881

Ni tränar sedan mitt 2-split program i ytterligare 2-3 månader och tränar minst 3 ggr i veckan men gärna 4. Kom i håg att det är bättre att gå dit en gång än ingen gång så var inte för hårda mot er själva. Jag vet att ni kommer gå dit oftare när ni själva börjar se resultat.

Mät hela kroppen med måttband för er själva och skriv noga ner med datum för varje gång och väg in er och gör en uppdatering som ni skriver ner varje vecka på morgonen vid samma tid. Var hårda där, för här kan inget fusk ske ni måste vara ärliga mot er själva.

träning3

Bestäm er för att göra en matsedel för varje vecka och planera varje mål varje dag. Då finns det inte så mycket utrymme för er att ta avsteg från planen. Det kommer hända att ni stoppar i er något ni inte skall men se inte det som jordens undergång. Utan tillbaka till planen bara. Om ni inte orkar göra en själva, ta min då jag skriver en varje söndag.

Jag lovar er att avstegen kommer bli mindre och mindre ju mer resultat ni ser. När ni sedan byggt lite muskler så behöver ni inte vara lika strikta för musklerna kommer hjälpa er att göra jobbet. Jag lovar.

Självklart måste man ha en sund inriktning på mat, men ni kommer aldrig att behöva gå på konstiga dieter som förbjuder än det ena och än det andra. Sunt förnuft kommer man väldigt långt med oavsett vad det gäller. Man skall heller aldrig äta för mycket av något utan lite av allt, och jag menar verkligen allt.

Finns ingen anledning till förbud, det kommer bara trigga er att vilja äta just det. Äter man något onyttigt ja då får man kompensera med lite träning och nyttigare mat. Svårare än så är det inte. Vill ni ha en bakelse till lördagsfikat, ja men ta det då och kompensera med en lång promenad där ni bränner motsvarande kalorier. Finns inga genvägar, men det finns heller inga förbud!

Sedan kan ni titta på medan flera människor i er omgivning försöker gå ner sina överviktskilon med olika dieter för att sedan gå upp ytterligare några kilon en tid därefter, eller äta saker som dom egentligen inte tycker smakar 100% bra men gör det för att de skall undvika än det ena än det andra.

DSC05738

Ni har säkert som jag läst om dieter där man går tillbaka till hur dom åt på stenåldern och till vårt ursprung? Men vänta nu, hur länge var det dom människorna levde i genomsnitt på Stenåldern?? Jo dom levde till dom var 30-35 år. Verkar vara ett genomtänk argument!!! Eller också saknas sunt förnuft som verkar vara en underskattad egenskap nu för tiden!!

Det som är mest ledsamt är väl att människor i sin desperation går på dessa dieter. Vissa svälter sig för att hålla sin diet och andra går upp igen och blir ännu tjockare än dom var innan. Vad vill jag säga, jo, lita på ert sunda förnuft!!!

Det är inte alltid lätt att få till sin träning. Livet kommer helt enkelt emellan ibland. Det är ok!! Vi är inga perfekta varelser, utan vi är tänkande, kännande varelser där behovet varierar från tid till annan. Glöm inte det! Missar ni en veckas träning. Jaså jorden gick inte under för det kommer nämligen en ny vecka. MEN hitta inte ursäkter även den veckan!!!!!

Själv försöker jag allt vad jag orkar att komma i mitt livs form och det är ingen lätt match. Det är kämpigt men samtidigt roligt. Jag är i en ålder nu när jag inte riktigt bryr mig på samma sätt som jag gjorde innan men det har också sina fördelar så väl som nackdelar.

Jag försöker fokusera på mitt långsiktiga mål, när jag känner mig uppgiven över att det inte går fortare. Jag försöker få en bild i mitt huvud hur jag kommer ser ut vid jul, i februari, till sommaren…. Det finns olika steg att ta och jag gör detta bara för mig, för min egen tillfredsställelse. Vad andra tycker och tänker om mitt utseende eller om mina mål det skiter jag blankt i för dom bor inte i min kropp. Jag är inte perfekt, men jag skall bli perfekt i mina egna ögon! 🙂

Jag har viljan, kunskapen och en massa jävlar anama att ta mig dit. Det har du också!! 🙂 🙂 Bestäm dig bara!

Jag publicerar min matsedel lite senare i eftermiddag. I dag blir det Quiche Lorraine med soltorkade tomater och gröna- och svarta oliver och det blir också morgondagens lunch. Ni hittar receptet HÄR

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.