Träningsprogram 30-50 armhävningar på 6 veckor 7 kommentarer


Jag börjar med att skriva NI KOMMER KLARA DETTA! Detta är för nybörjare!

Jag tänkte att vi skall köra armhävningsutmaning igen med oss själva. Armhävningar är en färskvara och tränar man inte aktivt så får man liksom börja om från början igen.

Jag behöver bli starkare, och vad passar då inte bättre att göra ännu en armhävningsutmaning med slutmål att kunna göra 30-50 armhävningar. Jag lovar er att ni kommer bli förvånade över er egen utvekling om ni följer mitt schem. Schemat är anpassat för vilken nivå ni befinner er på. Detta blir jätteroligt jag lovar er! Ge mig en chans!

Armhävningar är en fantastisk övning som är aktiverar många muskelgrupper. Övningen går att göra precis var som helst. Hemma på golvet framför TV-soffan, på hotellrummet eller bredvid sängen innan man går och lägger sig. Man behöver ingenting mer än just sig själv.

När man gör armhävningar så tränar man ett antal muskler men framför allt bröstmuskler, tricpes och axlar men man engagerar väldigt många fler muskler. Det är ett jättebra sätt att stärka upp kroppen då många muskler jobbar samtidigt. Förutom dom uppenbara musklerna så aktiverar man även rumpa, mage, rygg. Det är lite av en bortglömd övning och en av anledningarna är att den är ganska jobbig!

Jag tänker därför utmana er att börja träna armhävningar och jag lovar er att det går snabbare än ni tror att öva upp sin förmåga. Ni kommer bli förvånade och superstolta över er själva. Detta i sin tur kommer hjälpa er i er övriga träning att bli starkare! Armhävningar är faktiskt ett bra mått på hur vältränad man är!

När man gör en armhävning så kan man ha händerna lite olika, men det vi nu skall göra och koncentrera oss på är att göra klassiska armhävningar. Då skall man ha händerna i axelhöjd och händerna sätter man strax utanför axlarna. Man sträcker på nacken och den skall vara en förlängning av kroppen och det är viktigt att dra ner axlarna så man inte drar upp axlarna mot öronen. Rak i kroppen. Spänn både mage och rumpa när ni utför övningen och under hela övningen skall kroppen vara som en planka. Man skall gå ända ner så att näsan nuddar golvet.

Nu är det så att man kanske inte klarar en enda armhävning vid första försöket. Då gör man dom på knä, och fortsätter så enligt programet tills man kan göra sin första armhävning med raka ben och på tå.

Till er hjälp har jag gjort ett schema för att ni skall kunna kontrollera var ni befinner er på skalan någonstans så ni vet vilken grupp ni skall tillhöra. I takt med att ni blir duktigare så är det helt ok att byta grupp om ni känner att det är för lätt eller ligger precis på gränsen, men bli inte övermodiga! För att utföra testet så lägger er helt enkelt på golvet och testar hur många armhävningar ni kan göra i en följd. Resultatet påverkar sedan vilken grupp ni sedan skall träna efter.

Grupp 1: 1-5 armhävningar

Grupp 2: 6-10 armhävningar

Grupp 3: 11-15 armhävningar

Grupp 4: 16-20 armhävningar

Grupp 5: 21-25 armhävningar

Grupp 6: 26-30 armhävningar…kan ni göra fler så är ni förmodligen redan så bra på detta att ni vet hur ni skall fortsätta träna

Jag skall nu presentera ett schema varje söndag och sedan får ni träna armhävningar enligt detta schema och ni måste följa det till punkt och pricka och inte hoppa över någon dag för det kommer göra att ni inte klarar det på slutet. Om  ni inte klarar någon armhävning på tå utan måste ha knä i marken så kör ni på knä tills ni klarar en vanlig armhävning och då börjar ni om på Grupp 1. Det sista set där jag skrivit ”max du orkar” där kämpar du på och gör verkligen så många du kan (kanske bar bilr en enda eller knappt det). Detta sista set kommer hjälpa dig att komma vidare och öka på din förmåga. Hela kroppen skall vara helt rak och näsan skall nudda marken vid varje armhävning.

Vila 1 minut mellan varje set.

Vecka 1 Måndag, Tisdag och Onsdag

Antal setGrupp 1Grupp 2Grupp 3Grupp 4Grupp 5Grupp 6
13813182328
2269121820
3269121820
41457911
5Max du orkarMax du orkarMax du orkarMax du orkarMax du orkarMax du orkar

Självklart är det viktigt att göra detta bara de dagar jag föreslår för det är viktigt att vila emellan. Jag kommer som sagt ovan att presentera veckans schema här varje söndag och detta är en utmaning för dig själv. När vi är klara med dessa 6 veckor så ökar vi på och kämpar mot mellan 50-100 armhävningar i en följd.

Anledningen till att jag bara ger er ett schema i veckan är att jag vill att ni skall fokusera på en vecka i taget för annars är det lätt att titta vidare och tänka ”det där kommer jag aldrig att klara” men man övar upp sin förmåga ganska snabbt och mycket fortare än man tror.

Så i kväll eller över helgen så testar vi lite för att se i vilken grupp vi skall starta. Sedan börjar vi skarpt på måndag och kör sedan måndag, onsdag och fredag varje vecka. Sedan får ni nytt schema varje söndag!

Nu kör vi, jag skall tillägga att jag befinner mig just nu i grupp 1!  🙂 men nu skall det bli andra bullar!

Jag lovar er att ni kommer bli så ofantligt stolta över er själva om ni följer detta. Detta är starten för att få en allsidig träning med styrka och som tränar väldigt många muskler i kroppen!

Kom ihåg att vi startar detta program på måndag! 🙂 🙂


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Träningsprogram 30-50 armhävningar på 6 veckor