Här täntke jag ger er recept på den mat jag gör för att komma i form. Jag försöker dra ner på kolhydrater men inte utesluta dom. Jag utesluter ingenting i min dagliga kost men försöker tänka mig för också hur jag lägger upp en dag. Har jag ätit mycket kolhydrater så försöker jag minsa vid nästa mål. Vad som är viktigt att tänka på är att om man tillåter sig att äta allt så måste man också ha karaktär att sätta stopp så en god tumregel är att bestämma redan innan hur mycket man får ta av någonting.
Sedan en tumregel till, man tar aldrig om. Man äter sin portion sakta och det har också sin förklaring för det tar hjärnan ungefär 20 minuter att registrera att man är mätt, så om man äter för fort så känner man sig inte mätt och risken är då stor att man stoppar i sig för mycket.
Hoppas ni gillar mina tips
Bakad potatis med räkröra
Köp stora bakpotatisar och baka i ugnen genom att göra ett djupt kryss i dom och sätt in dom i ugnen på 225 grader i 60-90 mintuer. De måste vara helt mjuka innuti för att vara goda. Gör en god sallad med till som du fyller minst halva tallriken med, och tag ca 1 dl räkröra till potatisen. Jag köper ”prinsens” färdiga räksallad på Ica, den är supergod. Ni hittar en inlägg om det HÄR
Italienska nötfärsbiffar med soltorkad tomat och basilika
Detta är en rätt som jag väldigt ofta har med mig till jobbet. Enkel att förbereda och perfekt att ta med och värma i microvågsung på jobbet. Jag äter med Haricot Verts till ca 75-100 gram och biffarna brukar jag väga köttet när jag gör dom så att dom består av 50 gram/biff och sedan tar jag 100 gram kött som är lika med 2 biffar. Det är en smaksak hur man vill göra. När jag skall lyxa till det så tar jag även fetaost i olja med kryddor som tillbehör. Detta är ett av mina absoluta favoritrecept på vardagsmat och matlåda, ni hittar det HÄR
Lax med Haricot Vert och romsås
Detta är en maträtt som jag ofta äter till middag. Jag tillagar laxen i en form i ugnen på 225 grader. Innan jag sätter in den i ugnen så penslar jag den med olivolja och kryddar med Citronpeppar. Låter den tillagas i ugnen i 225 grader i exakt 20 mintuer. Receptet hittar du HÄR
Serverar med Harivot Verts och romsås. Romsås finns att köpa färdigt i de flesta välsorterade butiker.
Quiche Lorraine eller Broccolipaj med sallad
Broccolipaj gör jag ofta på helgen och fryser in pajen genom att dela den i 6 lika stora bitar och tar sedan med till jobbet tillsammans med en stor sallad. Ni hittar receptet HÄR
Detta gör jag gärna på helgen som en bra maträtt. Jag odlar min egen romansallad och försöker odla det jag äter på sommaren i så stor utsträckning som möjligt. Enkelt att göra själv och även dressingen. Den enda udda ingrediens för detta är sardeller som man hittar i välsorterade matbutiker. Ni hittar receptet HÄR
Detta var bara några bra maträtter som man kan alternera mellan, jag har så klart många, många fler som jag tänker att jag fyller på med allt efter som! Det kan vara svårt att komma på bra ideer och hela tanken är att det skall vara riktigt god mat så man inte saknar något!